Van goed naar GEWELDIG

Soms kom je bijvoorbeeld een apparaat in de winkel tegen dat goed uitziet waaraan geweldige attributen worden toegeschreven.
Echter weet je pas hoe geweldig het is wanneer je het in werking ziet.

Als het naar behoren werkt zou je kunnen zeggen dat het goed is.
Maar op moment dat je ontdekt dat het bovenverwachting functioneert zou je wellicht van mening zijn dat je een geweldig apparaat hebt aangeschaft.
En dat maakt jou blij en je gaat het daardoor waarschijnlijk ook vaker gebruiken.

En zo is het ook eigenlijk met ons als mens en onze kwaliteiten.
We besteden tijd aan onze studies en we zorgen dat we de kennis tot ons nemen die wij voor een bepaald beroep kunnen gebruiken.
Sommige van ons hebben meer dan een diploma of titel en anderen zijn misschien op andere intelligentie-gebieden meer getalenteerd dat de ander.
Allemaal mooi en aardig natuurlijk.

Greatness; de kunst om in actie te komen en juist dat te doen wat ons van de ander onderscheidt. ~Margareth Maduro~

Alleen dat merk je niet totdat wij die kennis en die talenten daadwerkelijk gaan inzetten.
We vergeten soms te laten zien (op een adequate manier) wat we kunnen.
We denken en hopen onterecht dat anderen het weten, ontdekken en gaan waarderen. Geweldig zijn is ons eigen verantwoordelijkheid; het is een keuze!

En regelmatig zie je dat sommigen van ons een functie uitvoeren of een dienst aanbieden, net zoals het beschreven staat -niet meer en niet minder- en we slagen er niet in om geweldig te zijn. We settelen met goed of ‘okay’. Niet dat er iets mis is met goed of ‘okay’.

Het is alleen wel zo dat wanneer iets goed of okay is, dat we in een comfortzone kunnen blijven handelen en onszelf niet in de gelegenheid brengen om te ontdekken hoe geweldig we eigenlijk zijn. Net wat extra te geven, dat ons zo anders maakt dan de ander. Die uniekheid die ons in staat stelt om dat extra’s uit ons carrière en leven te halen wat te halen valt.

“Choose to be great… always!” ~Margareth Maduro~

Laat een reactie achter