Blogs

Ben jij ook iemand die van inspiratie houdt en blij wordt van de ‘light-bulb momenten’? Ik ook hoor!

Aan de vooravond van COVID-19 ben ik naar de ING Business Boost gegaan met mijn elfjarige ondernemende zoon. Het was een mooi energieke avond vol inspirerende sessies en praktijkvoorbeelden. Duizenden enthousiaste mensen samen in Ahoy op zoek naar inspiratie en motivatie.

Inspiratiesessies, inspiratiefilmpjes, inspiratie magazines, Inspiratie café, inspiratie is overal en dat is een goede zaak. Maar wat doen we met al die inspiratie? Vraag jij je ook soms af waarom mensen ‘vastlopen’ terwijl er zoveel inspiratie is?

Misschien is dat een vraag die je aan jezelf ook stelt. Heeft inspiratie wel effect? Je hebt ideeën, ambities en dromen maar toch heb je het idee dat er niks van terecht komt. Bedrijven die een mooie visie presenteren aan hun medewerkers en er toch niet in slagen om de gewenste verandering te bewerkstelligen. Weet je hoe dit komt?

De meeste mensen denken dat je van inspiratie verandering krijgt. Maar het is eigenlijk net andersom!

“Het is geweldig wanneer je beseft dat je beter een andere afslag kunt nemen, maar er is pas magie op moment dat je daadwerkelijk die andere afslag durft te nemen.” – Margareth Maduro –

Inspiratie, motivatie en enthousiasme zijn nog maar het begin van een veranderproces, maar lang nog niet voldoende om tot transformatie en resultaat te komen. Het is door verandering te omarmen, het als een verbeterslag te zien, dat we nieuwe inzichten krijgen en onszelf en anderen kunnen inspireren. Het is door onbevreesd en consistent in actie te komen, dat wij inzichten krijgen en succes. Elke actie, handig of onhandig, verfijnt onze strategie om doelen te bereiken.

Dus de volgende keer wanneer mensen ‘vastlopen’ of weerstand tonen bij verandering, grijp niet gelijk naar een inspiratiesessie. Maar durf met elkaar goed en eerlijk te kijken naar de angsten die er zijn. Waar is men bang voor? Wanneer dit helder is kun je overgaan naar het benoemen van de voordelen voor zowel de groep als voor de individu. Een win-win situatie doet wonderen voor de synergie.

Op deze manier kun je een ieder motiveren om eigenaarschap te dragen voor zijn of haar eigen bijdrage aan het gewenste succes. Wanneer een ieder verantwoordelijkheid draagt voor zijn eigen acties en er ruimte is om te falen (leren!) dan levert dit effectieve inspiratie op met een positieve verandering als bewijs.

“Inspiratie zonder actie is nutteloos, tenzij je in gedrag kan laten zien wat er veranderd is.”- Margareth Maduro-

Tussen 0,5 en 1 mm groot, zo groot is een mosterdzaad. Het is het kleinste van alle zaadjes die je kunt vinden. Echter kan de struik van een mosterdzaad binnen 1 jaar de grootte bereiken van een volwassen boom, versierd met prachtige bloemen. In eerste instantie is het zaadje niet erg indrukwekkend totdat je beseft wat er uit kan komen: een enorm tuingewas en een populaire kruidenmengsel.

De mosterdzaad, gebruikt als een eeuwenoude vergelijking in de Bijbel, staat symbool voor hoop, vertrouwen en kracht. Eigenlijk een relevante vergelijking voor ons nu vandaag, speciaal in een tijd waar wij mede door COVID-19 meer onze groeirichting aan het zoeken zijn. Een tijd waarin de balans is gekanteld en externe factoren zoals werkgelegenheid, werkomgeving en ons sociale leven afhankelijk zijn van onze innerlijke capaciteiten. Onze status, titel en verzameld materiële goederen, zijn nu zichtbaar ondergeschikt aan reflectie, perspectief en zingeving. Wij zijn nu, wereldwijd, vooral en bewuster bezig met het verbeteren van de kwaliteit van ons leven.

Je zou ons kunnen vergelijken met een mosterdzaad. Met de juiste zorg en omgeving ontdekken wij de echte groeicapaciteiten die we bezitten. Kunnen wij ondanks onze huidige situatie, het vermogen opbrengen om te blijven doorzetten en te vertrouwen in een betere toekomst? Laten wij het toe om veerkracht te ontwikkelen door te geloven dat we sterk zijn? Kiezen wij bewust om vanuit hoop te blijven handelen en ons niet te laten beheersen door angst?

    “Greatness; Vanuit vertrouwen leren en groeien naar wat er nog niet is!” ~Margareth Maduro~

Ik hoop van wel en ik gelukkig zie ik dat wij meer in beweging zijn. Zij het voor een ideaal, noodzaak of voor een droom, uiteindelijk is iedereen benieuwd naar de mogelijkheden die onze handelingen kunnen creëren.

Weet je, en dit is precies het proces van Greatness. Een ontwikkelproces van binnen naar buiten. Wanneer je bewust wordt van je huidige situatie en innerlijk gemotiveerd wordt om je eigen unieke capaciteiten te gaan ontdekken. Dat je je gaat richten op wat er echt toe doet en je karakter effectief gaat versterken. Niet als wedstrijd van wie de beste is, maar om te zorgen dat je steeds beter de regie gaat bepalen over je eigen groeirichting. Dat er ruimte is om te worden wie je zou kunnen en willen zijn. Dat je steeds vaker de dingen gaat doen, waar je goed in bent en wat je echt leuk vindt.
Want je bent meer dan een ‘mosterdzaad’, en je bent veel meer dan dat!

“Choose to be great…Always!”~Margareth Maduro~

 

Soms kom je bijvoorbeeld een apparaat in de winkel tegen dat goed uitziet waaraan geweldige attributen worden toegeschreven.
Echter weet je pas hoe geweldig het is wanneer je het in werking ziet.

Als het naar behoren werkt zou je kunnen zeggen dat het goed is.
Maar op moment dat je ontdekt dat het bovenverwachting functioneert zou je wellicht van mening zijn dat je een geweldig apparaat hebt aangeschaft.
En dat maakt jou blij en je gaat het daardoor waarschijnlijk ook vaker gebruiken.

En zo is het ook eigenlijk met ons als mens en onze kwaliteiten.
We besteden tijd aan onze studies en we zorgen dat we de kennis tot ons nemen die wij voor een bepaald beroep kunnen gebruiken.
Sommige van ons hebben meer dan een diploma of titel en anderen zijn misschien op andere intelligentie-gebieden meer getalenteerd dat de ander.
Allemaal mooi en aardig natuurlijk.

Greatness; de kunst om in actie te komen en juist dat te doen wat ons van de ander onderscheidt. ~Margareth Maduro~

Alleen dat merk je niet totdat wij die kennis en die talenten daadwerkelijk gaan inzetten.
We vergeten soms te laten zien (op een adequate manier) wat we kunnen.
We denken en hopen onterecht dat anderen het weten, ontdekken en gaan waarderen. Geweldig zijn is ons eigen verantwoordelijkheid; het is een keuze!

En regelmatig zie je dat sommigen van ons een functie uitvoeren of een dienst aanbieden, net zoals het beschreven staat -niet meer en niet minder- en we slagen er niet in om geweldig te zijn. We settelen met goed of ‘okay’. Niet dat er iets mis is met goed of ‘okay’.

Het is alleen wel zo dat wanneer iets goed of okay is, dat we in een comfortzone kunnen blijven handelen en onszelf niet in de gelegenheid brengen om te ontdekken hoe geweldig we eigenlijk zijn. Net wat extra te geven, dat ons zo anders maakt dan de ander. Die uniekheid die ons in staat stelt om dat extra’s uit ons carrière en leven te halen wat te halen valt.

“Choose to be great… always!” ~Margareth Maduro~

Blogs

Van goed naar GEWELDIG

Soms kom je bijvoorbeeld een apparaat in de winkel tegen dat goed uitziet waaraan geweldige attributen worden toegeschreven.
Echter weet je pas hoe geweldig het is wanneer je het in werking ziet.

Als het naar behoren werkt zou je kunnen zeggen dat het goed is.
Maar op moment dat je ontdekt dat het bovenverwachting functioneert zou je wellicht van mening zijn dat je een geweldig apparaat hebt aangeschaft.
En dat maakt jou blij en je gaat het daardoor waarschijnlijk ook vaker gebruiken.

Opkomende
trainingen & Events

On Air

Watch Animag's Video Channel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur acing elit alora sedo eiusmod tempor incididunt ut labore magna aliq.